O nama

Skladište znanja svoj je put započelo 2019. godine kao neformalna skupina mladih željnih pozitivnih pomaka u hrvatskom društvu, odnosno kao istoimeni projekt solidarnosti Europskih snaga solidarnosti Europske unije izveden u suradnji s udrugom Ocean Znanja te sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe EU.

Nešto o nama

U navedenom obliku te u periodu od dvanaest mjeseci Skladište znanja izvelo je 20 podcasta u sklopu kojih je obrađen poveći broj tema u rasponu od onih koje se dotiču domaće književne te izdavačke scene, videoigraće industrije, preko mladih i poduzetništva, brige o mentalnom i fizičkom zdravlju, pa sve do problema beskućništva ili, pak, poteškoća s kojima se u našem društvu svakodnevno susreću, primjerice, pripadnici LGBTIQ zajednice.

Naša postignuća

Uz to, Skladište znanja izvelo je i osam webinara (sedam o radijskom mediju te jedan o izradi životopisa), sveukupno četiri besplatne radionice (dvije radionice stop-motion animacije namijenjene djeci u suradnji s udrugom Are You Syrious?, jednu radionicu izrade životopisa te jednu radionicu na temu zapošljavanja i samozapošljavanja). Isto tako, sudjelovalo je i u akciji Jedni za druge koja je tijekom pandemije koronavirusa volonterski pružala pomoć osobama treće životne dobi te osobama u izolaciji, a koju je pokrenula jedna od članica naše neformalne skupine.

2021. godine Skladište znanja postaje neprofitna organizacija, a ubrzo nakon toga kao partnerska organizacija udruge Akademski filmski klub sudjeluje u osmišljavanju te realizaciji filmskog festivala Cherry Pop Film Festival. Na samom festivalu surađuje tijekom 2022. i 2023. godine, istovremeno započevši s radom na platformi za stipendiranje, te s jednakom predanošću svojoj nepromijenjenoj misiji hrabro plovi ususret nekim novim avanturama...

Osnivači

Tin Bačun
univ. mag. litt. comp.

Predsjednik je udruge Skladište znanja, višegodišnji radijski spiker i filmski djelatnik. Urednik monografije o Lukasu Noli.

Luka Stipić
univ. mag. oecc.

Dopredsjednik je udruge Skladište znanja s višegodišnjim iskustvom rada u FMCG industriji i volontiranja u neprofitnim organizacijama.

Kristian Komorčec
univ. mag. litt. comp.

Glavni je tajnik udruge Skladište znanja, a uz to također i pjesnik, filmski kritičar, lektor i prevoditelj.